• AMHLAF0000142.jpg
    Correus i telègrafs ( "Hospitalet, Casa de Correus" )
    Edifici de Correus i Telègrafs realitzat per l'arquitecte Ramon Puig Gairalt. A la façana lateral es veu un òmnibus Oliveras. Està catalogat en el PEPPA amb el núm. 77.
    Autobusos
    Autobusos Oliveras
    Correus i telègrafs
    Dones
    Indústries
    Informació i comunicació
    Patrimoni
    Patrimoni arquitectònic
    Persones
    Transports
  • AMHLAF0003932.jpg
    Rambla de Just Oliveras
    Vista de la Rambla de Just Oliveras desde del carrer Generalisimo Franco (actual carrer Enric Prat de la Riba). A mà esquerra, les cotxeres dels autobusos Oliveras S.A..
    Arquitectura i urbanisme
    Autobusos
    Autobusos Oliveras
    Automòbils
    Carrers
    Indústries
    Rambles
    Transports
  • AMHLAF0000523.jpg
    Autobús Oliveras
    Autobús Oliveras. Sembla una imatge promocional en la que es mostra un dels automòbils i, a peu dret, el xofer i el revisor. L'empresa Oliveras va ser la primera en tenir una flota d'autobusos per connectar l'Hospitalet amb els pobles de les rodalies i amb Barcelona. Propietat de la família Oliveras, el seu fundador va ser Just Oliveras Prats (també alcalde de la ciutat).
    Arquitectura i urbanisme
    Autobusos
    Autobusos Oliveras
    Homes
    Indústries
    Persones
    Places
    Transports
  • AMHLAF0003839.jpg
    Rambla de Just Oliveras
    Vista de la Rambla de Just Oliveras des de del carrer Generalísimo Franco (actual carrer d'Enric Prat de la Riba). A mà esquerra, es veuen les cotxeres dels autobusos Oliveras S.A.
    Arquitectura i urbanisme
    Autobusos
    Autobusos Oliveras
    Cotxes
    Edificis
    Indústries
    Rambles
    Transports
  • AMHLAF0000524.jpg
    Autobús Oliveras
    Sembla una imatge promocional en la que es mostra un dels automòbils i, a peu dret, el xofer i el revisor. L'empresa Oliveras va ser la primera en tenir una flota d'autobusos per connectar l'Hospitalet amb els pobles de les rodalies i amb Barcelona. Propietat de la família Oliveras, el seu fundador va ser Just Oliveras Prats (també alcalde de la ciutat). Probablement aquesta imatge està presa davant del primer local El Pati Blau de Cornellà, en el centre de la vila.
    Autobusos
    Autobusos Oliveras
    Homes
    Indústries
    Persones
    Transports
  • AMHLAF0000679.jpg
    Festa de Sant Antoni Abat, Cavalcada dels Tres Tombs
    Moment en que la Cavalcada dels Tres Tombs avança pel carrer de Santa Eulàlia. Pel mig del carrer es poden veure alguns dels carros i cavalls engalanats per a l'ocasió. En primer terme, un carro tirat per dos cavalls, i darrera, un autobús de l'empresa Oliveras.
    Animals
    Autobusos
    Autobusos Oliveras
    Benediccions
    Carros i carruatges
    Cavalcada dels Tres Tombs (Sant Antoni Abad)
    Cavalls
    Festes
    Indústries
    Natura i medi ambient
    Religió
    Transports
  • AMHLAF0110908.tif
    Terrassa del bar Maginet, a la Rambla Just Oliveras
    Imatge de 1964 de la terrassa del bar Cal Maginet, on es veuen dos homes endiumengats dispossats a prendre un refrigeri. Estava situat a la Rambla de Just Oliveras, entre el carrer de Barcelona i el carrer de Casa Nova. La terrassa exterior d'aquest bar era molt popular, perquè durant molts anys nomès hi va haver tres bars a la rambla: aquest, el cafè del Centre Catòlic, llavors sense terrassa, situat a la cantonada amb el Carrer Tarragona, i el Bar Deportivo, fent cantonada amb el carrer Bruc, tancat el 2014. Aquesta part de la Rambla, on avui està situada l'escultura "L'Acollidora", símbol de la ciutat, realitzada pel pintor i escultor Eduard Arranz-Bravo, va canviar la seva fesomia i configuració respecte al reste del traçat, que compta amb amb passeig central i dos vials a banda i banda, per tal de permetre l'entrada i sortida dels autobusos Oliveras a les cotxeres, que estaven situades just davant del Bar Maginet, com s'observa a la fotografia, on avui hi ha la seu de la Cooperativa Abacus. El Bar Maginet va canviar de mans i va passar a ser el Bar Cal Teo en els anys vuitanta del segle passat.
    Activitats econòmiques
    Establiments comercials
    Restauració
    Cafès i bars
    Bar Maginet
    Cotxeres dels autobusos Oliveras S.A.
  • AMHLAF0000866.jpg
    Treballadors dels autobusos Oliveras
    Retrat de grup dels treballadors dels autobusos Oliveras, just a la porta d'entrada al garatge.
    Autobusos
    Autobusos Oliveras
    Indústries
    Retrats
    Retrats de grup
    Transports